آندوسکوپی حنجره چیست؟
علت انجام آندوسکوپی حنجره چیست؟
نحوه انجام آندوسکوپی حنجره چگونه است؟
این روزها بسیاری از ابزار آلاتی که در حوزه پزشکی وارد شده اند در بسیاری از موارد توانسته اند روند تشخیص و درمان را تا حد زیادی با سهولت و با دقت بیشتری پیش ببرند.
یکی از انواع دستگاه ها و ابزارهایی که در حوزه پزشکی کاربرد های زیادی دارد اندوسکوپ است. اندوسکوپ ابزاری است که با کمک آن می توان تصاویری از بخش های داخلی بدن به دست آورد. این مشاهده موجب می شود که بسیاری از مشکلاتی که در نواحی مختلف بدنی رخ داده است تشخیص داده شود و در نهایت روند درمان برای آن ها انجام شود.
آندوسکوپ چیست؟
در واقع اندوسکوپ لوله ای باریک است که بر سر آن دوربینی قرار داده شده است. این دوربین زمانی که از مجاری مختلف وارد بدن می شود می تواند تصاویری را به روی مانیتور های مخصوصی مخابره کند.
پزشکان با این دستگاه می توانند بخش های مختلفی از بدن را که دسترسی به آن ندارند را دقیق مورد بررسی قرار دهند.
نحوه انجام آندوسکوپی حنجره
در این روش یکی از اقداماتی که انجام می شود این است که این دستگاه وارد بخش هایی از دهان می شود که کاملا به حنجره اشراف دارد و گزارش هایی را در این زمینه در قالب تصاویری که ارائه می کند در اختیار پزشکان ارائه کند.
در این فرایند متخصص گوش و حلق و بینی می تواند این ابزار را به طریق خاصی وارد نواحی داخلی دهانی کند و به تمامی بخش های حنجره دسترسی پیدا کند.
با این اقدام هر نوع مشکل و اختلالی که در این ناحیه ایجاد شده باشد از سوی پزشک مورد مشاهده قرار می گیرد.
اندوسکوپی حنجره در حقیقت جزء آن دسته از اقداماتی است که روند تشخیصی محسوب می شود و درمان صورت نمی پذیرد.
اقدامات پیش از انجام آندوسکوپی حنجره
در این روش تشخیصی باید اقداماتی پیش از شروع روند آندوسکوپی انجام شود تا فرایند تشخیص به درستی اتفاق بیفتد:
- در ابتدا پزشک از شما می خواهد که روی یک تخت به آرامی دراز بکشید تا امکان انجام آندوسکوپی بهتر شود.
- در مرحله دوم از اسپری هایی ( اسپری های بی حس کننده) استفاده می کنند که این ناحیه از بدن شما حساسیت کمتری نسبت به اندوسکوپ که قرار است وارد بدن شما شود، داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است که واکنش هایی را نسبت به این دستگاه نشان بدهد. برای مثال یکی از واکنش ها این خواهد بود که شما حالت تهوع داشته باشید.
- یکی از اقداماتی که انجام می شود این است که محافظ هایی برای دندان های شما قرار داده می شود تا آسیبی به این ناحیه وارد نشود.
آندوسکوپی حنجره چرا انجام می شود؟
یکی از مهم ترین سوالاتی که از سوی بسیاری از افراد پرسیده می شود این است که آندوسکوپی حنجره به چه دلیلی انجام می شود؟
برای پاسخ گویی باید بگوییم، در صورتی که افراد با مشکلاتی در این بخش از دهان و دستگاه های بدنی خود مواجه باشند و پزشک نتواند تشخیصی در این زمینه داشته باشید بیمار باید تحت آندوسکوپی حنجره قرار گیرد تا علت دقیق مشکلات افراد علت یابی و ریشه یابی شود.
آیا آندوسکوپی حنجره درد ناک است؟
واقعیتی که وجود دارد این است که این روش تشخیصی درد و ناراحتی به همراه ندارد. اما مساله ای که در بسیاری از موارد مشاهده کرده ایم این است که این اقدام برای مراجعین زیاد هم خوشایند نیست. بنابراین ممکن است که با استرس زیادی همراه باشد.
در این موارد بهترین متخصیین در این حوزه تلاش می کنند که مشاوره های درستی را پیش از انجام اندوسکوپی به بیماران ارائه کنند تا با دید بهتری وارد مرحله انجام اندوسکوپی شوند.
کلام آخر
در پایان اخرین نکته ای که طرح خواهیم کرد این است که برای انجام روند تشخیص مشکلات حنجره همواره از بهترین متخصص گوش و حلق و بینی کمک بگیرید. زیرا که این اقدام کاملا تخصصی و دقیق است و باید با دقت زیادی انجام شود.
خوش بختانه در کشورمان شاهد فعالیت های گسترده ای از سوی پزشکان هستیم که تا حد زیادی موفقیت های علمی و عملی دارند و می توان بدون نگرانی و دغدغه روند تشخیص را به آنان سپرد.
0 دیدگاه