یکی از مشکلاتی که برای افراد به وجود می آید جرم گرفتن گوش هایشان است. این عارضه می تواند مشکلات بسیاری را برای بیمار به دنبال داشته باشد. اما لازم است بدانید که هیچ راه نگرانی وجود ندارد و فرد می تواند با انجام روش های متخلف آن را درمان کند. همچنین روش های مختلفی هم برای جلوگیری از آن وجود دارد که دانستن آن ها برای همه ضروری است. دراین مقاله قصد داریم اطلاعات کامل تری در رابطه با جرم گوش و روش های درمانی آن در اختیار شما بگذاریم. با ما همراه باشید.
چه زمانی باید جرم گوش را تمیز کنیم؟
اکثر مردم احتیاجی به تمیز کردن گوش خود ندارند و گوش به صورت طبیعی جرم اضافی تولید شده را خارج می کند. اگر به دلایل ترشح بیش از اندازه، استفاده از گوش پاککن، استفاده از سمعک دچار تجمع بیش از اندازه جرم گوش شدید می توانید به پزشک مراجعه کنید یا از روش های خانگی استفاده کنید.
علائم تجمع جرم در گوش چیست؟
علائم تجمع جرم گوش عبارتند از:
- احساس پری در گوش
- درد در گوش
- مشکل شنوایی که ممکن است بدتر شود
- صدای زنگ در گوش (وزوز گوش)
- احساس خارش در گوش
- ترشح یا بوی بد از گوش
- سرگیجه
چه کسانی دچار تجمع جرم گوش می شوند؟
تجمع جرم گوش ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد، بطور میانگین 10درصد از کودکان و 5درصد از بزرگسالان به این عارضه دچار می شوند. با این حال، احتمال وقوع آن در موارد زیر بیشتر است:
- افرادی که از سمعک، گوش پاککن یا گوش گیر استفاده می کنند.
- افرادی که موهای گوش زیادی دارند یا دارای بیماری های پوستی خاصی هستند.
- افراد مسن تر
- افراد دارای ناتوانی های رشدی
- افرادی که کانال های گوششان به گونه ای شکل گرفته است که در حذف موم طبیعی اختلال ایجاد کند.
- کودکان
تاثیر استفاده از سمعک در جرم گوش
وجود یک جسم خارجی در گوش باعث تحریک تولید بیشتر موم توسط غدد سرومن می شود. گوش معمولاً خود را تمیز می کند، اما وجود سمعک داخل گوش باعث می شود جرم گوش به اندازه معمول خشک نشود و از گوش خارج نشود. حتما هرروز سمعک خود را تمیز کنید و بطور مداوم از آن استفاده نکنید.
آیا رنگ جرم گوش معنی خاصی دارد؟
جرم گوش معمولا رنگ های متفاوتی دارد، مانند زرد روشن، زرد تیره و قهوه ای. هر چه رنگ جرم گوش تیره تر باشد، به احتمال زیاد حاوی گرد و غبار است و بیشتر در معرض هوا قرار گرفته است. اگر جرم گوش حالت آبکی مثلا چرک سفید یا سبز است، یا بعد از خواب رد آن را روی بالشت می بینید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
درمان خانگی جرم گوش چیست؟
اولین قدم برای استفاده از تمام روش های خانگی مشورت با پزشک خود است. در صورت عدم وجود پارگی لاله گوش یا عفونت به راحتی می توانید جرم گوش خود را در خانه درمان کنید. برخی از روغن هایی که می تواند به درمان جرم گوش کمک کند عبارت است از:
- استفاده از روغن های درمانی مثل بادام
- نارگیل
- روغن بچه
- روغن معدنی
- قطره پراکسید هیدروژن
نحوه استفاده از این روغن به صورت زیر می باشد:
سر خود را به یک طرف خم کنید و با قطره چکان چند قطره روغن به داخل گوش خود بریزید. (می توانید از پنبه آغشته به روغن هم استفاده کنید.) بعد از 10دقیقه سر خود را به طرف دیگر بچرخانید و اجازه دهید جرم گوش خارج شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با درمان وزوز گوش روی کلمه مورد نظر کلیک کنید.
چه زمانی برای درمان جرم گوش به پزشک مراجعه کنیم؟
گوش یکی از حساس ترین ارگان های بدن است و بهتر است قبل از انجام هرگونه روش خانگی به پزشک مراجعه کنید. پزشک ابتدا با دستگاه اتوسکوپ گوش شما را معاینه میکند تا اطمینان حاصل کند گرفتگی گوش شما حاصل تجمع جرم گوش است یا عوامل دیگر مانند عفونت.
ساکشن گوش
پس از معاینه و تشخیص محل گرفتگی پزشک با دستگاه کوچکی اقدام به ساکشن جرم های گوش میکند. این روش بسیار ایمن و مناسب برای اکثر افراد است. مخصوصا افرادی که دچار مشکلات شنوایی یا لاله گوش سوراخ هستند.
شست و شو گوش با فشار آب
در این روش پزشک با استفاده از سرنگ، آب تمیز را با داخل داخل گوش وارد میکند، فشار بالا باعث خارج شدن جرم های اضافی میشود. اگر دچار پارگی در پرده گوش هستید، این روش اصلا برای شما مناسب نیست.
خطرناک ترین روش از بین بردن جرم گوش چیست؟
از بین بردن جرم گوش با استفاده از شمع هیچ اثبات علمی ندارد و سازمان FDA برای استفاده از این روش هشدار داده است. خطرات این روش شامل از دست دادن شنوایی، آسیب به پرده گوش، سوختگی و بسته شدن مجرای گوش به دلیل چکیدن موم.
0 دیدگاه