تلفن : 44547526 013 | 09113457793
دکتر شیرین گل محمدی / بیماری ها / علائم و درمان پارگی پرده گوش
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

علائم و درمان پارگی پرده گوش

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: میانگین: ]

پرده گوش همان قسمتی است که مجرای گوش انسان را از گوش میانی آن جدا می سازد. گاهی اوقات بر اثر بروز برخی عوامل پرده گوش دچار پارگی می شود که همین موضوع می تواند باعث کاهش شنوایی فرد شود. همچنین عوارض دیگری هم دارد که در ادامه بیشتر به آن ها می پردازیم. در این مقاله می خواهیم اطلاعاتی در رابطه با علائم و درمان پارگی پرده گوش اطلاعاتی در اختیار شما بگذاریم. با ما همراه باشید.

پارگی پرده گوش

پرده گوش دارای دو نقش اصلی است که عبارتند از:

  • امواج صوتی را در صورت برخورد با پرده گوش جذب می کنند و به استخوانچه های گوش میانی می رساند.
  • دومین نقش پرده گوش که اصلی ترین آن هم محسوب می شود این است که از ساختار میانی گوش میانی محافظت می کند. پرده گوش از ورود آب، باکتری یا عفونت جلوگیری می کند.
پارگی پرده گوش

زمانی که یک سوراخ کوچک یا پارگی کوچک در قسمت پرده گوش به وجود آید پارگی پرده گوش پدید می آید. در حالت کلی پرده گوش یک بافت بسیار نازکی دارد که باعث جدا شدن مجرای گوش و گوش میانی می شود. هنگامی که امواج صوتی به پرده گوش می رسند، پرده گوش آن ها را جذب و سپس ارتعاشات به استخوانچه های گوش میانی منتقل می شود. در صورت پارگی پرده گوش شنوایی رد کاهش می یابد.

دلایل پارگی پرده گوش

دلایل مختلفی می توانند در پارگی پرده گوش موثر باشند که در ادامه به برخی از مهم ترین و رایج ترین آن ها می پردازیم.

عفونت

یکی از رایج ترین عواملی که موجب پارگی پرده گوش می شود عفونت است. این مورد بیشتر در کودکان بروز رخ می دهد. زمانی که گوش عفونت می کند مایعات در پشت پرده گوش جمع می شوند و به پرده گوش فشار وارد می کنند که همین موضوع باعث پارگی پرده گوش می شود.

تغییرات فشار

از دیگر عواملی که باعث پارگی پرده گوش می شود تغییرات ناگهانی فشار هوا است. این تغییرات ناگهانی می توانند به پرده گوش آسیب برسانند و باعث پارگی آن شوند. نام دیگر این آسیب باروتروما است و اغلب زمانی رخ می دهد که فشار خارج گوش با فشار داخلی گوش بسیار متفاوت باشد. انجام برخی فعالیت ها مانند غواصی، پرواز در هواپیما، رانندگی در ارتفاعات و … می تواند باعث بروز این آسیب از طریق تغییر ناگهانی فشار هوا شود.

ایجاد ضربه

از دیگر شایع ترین دلایل پارگی پرده گوش ایجاد ضربه شدید به ناحیه گوش است. موارد زیر می توانند عوامل بروز این علت شوند:

  • سیلی خوردن
  • بروز ضربه در حین انجام فعالیت های ورزشی
  • تصادف
  • افتادن به سمت گوش
  • قرار گرفتن در محلی که صدا بسیار زیاد است.

علائم پارگی پرده گوش

این بیماری و مشکل دارای علائمی است که در صورت مشاهده هرکدام آن ها بهتر است در اسرع وقت به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه شود. یکی از اصلی ترین و رایج ترین علائمی که این مشکل دارد درد است. اغلب افرادی که دچار این مشکل می شوند با درد زیادی رو به رو می شوند. همچنین پس از از بین رفتن درد در این ناحیه گوش شروع به تخلیه می کند یعنی در این حالت گوش مایع آبکی، خون یا چرک از خود خارج می کند.

علائم پارگی پرده گوش

از دیگر علائم این بیماری خونریزی است. افرادی که بر اثر عفونت دچار پارگی پرده گوش شده اند علائمی چون خونریزی از ناحیه گوش خود دارند. این نوع علائم اغلب در کودکان و خردسالان نمایان می شود. همچنین از دیگر علائم این عارضه میزان کاهش شنوایی است. افرادی که به پارگی پرده گوش مبتلا می شوند شنوایی خود را تا میزانی از دست می دهند. این عارضع علائم دیگری همچون وزوز گوش، شنیدن صدای زنگ یا سرگیجه دارد.

عوارض پارگی پرده گوش

این عارضه مانند سایر مشکلاتی که برای افراد به وجود می آید عوارض مخصوص خود را دارد که در صورت مشاهده علائم ذکر شده اگر به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه شود می تواند میزان عوارض احتمالی آن را محدود کرد. برخی از عوارض این مشکل عبارت است:

  • اگر به درمان این مشکل توجهی نشود ممکن است فرد پس از گذشت مدتی شنوایی خود را از دست بدهد. البته لازم به ذکر است که میزان پارگی در میزان کاهش شنوایی بسیار تاثیر گذار است.
  • همچنین از دیگر عوارض بروز این مشکل عفونت گوش میانی است. در این حالت گوش ممکن است دچار عفونت شوند که در این صورت به مرور زمان شنوایی خود را از دست می دهد و درد زیادی را تحمل می کند و به دلیل عفونت دچار تخلیه مزمن می شود.
  • کسیت گوش میانی از دیگر عوارض این مشکل است که بروز این عارضه بسیار نادر است. کیست های گوش میانی از سلول های پوستی و بقایای دیگر تشکیل می شود که موجب پارگی پرده گوش می شود.
بیشتر بخوانید
جرم گوش و درمان آن

تشخیص پارگی پرده گوش

روش های مختلفی برای تشخیص پارگی پرده پوش وجود دارد که تشخیص آن بر عهده ی متخصص گوش و حلق و بینی است. برخی از این روش ها عبارتند از:

تشخیص پارگی پرده گوش
  • یکی از روش های تشخیص پارگی پرده گوش نمونه برداری از ترشحات گوش است. در این حالت پزشک از ترشحاتی که بر اثر عفونت به وجود آمده است نمونه برداری می کند و آزمایش های لازم را انجام می دهد.
  • اتوسکوپی از دیگر روش های تشخیص پارگی پرده گوش است که در این حالت پزشک از دستگاه مخصوص به نام اتوسکوپ استفاده می کند و کانال گوش را مشاهده می کند.
  • با انجام آزمایش شنوایی سنجی هم می وتوان به تشخیص این عارضه پی برد. در این روش پزشک میزان شنوایی بیمار را می سنجد و با استفاده از این آزمایش می تواند به نوع و شکل کم شنوایی پی ببرد.
  • تمپانومتری از دیگر روش های تخشیص بروز این عارضه است. در این روش یک پروپ به گوش وارد می شود تا پزشک پاسخ پرده گوش بیمار را بررسی و معاینه کند.

درمان پارگی پرده گوش

روش هایی که برای درمان این عارضه طراحی شده است اغلب برای جلوگیری از بروز درد، عفونت است. اگر پرده گوش پاره شده باشد به طوری که به صورت طبیعی ترمیم نشود پزشک می تواند اقدام به انجام روش های مختلف برای ترمیم پرده گوش کند. برای ترمیم پرده گوش یک تکه کاغذ دارویی بر روی قسمت پاره شده قرار داده می شود و همان کاغذ دارویی می تواند پرده گوش را ترمیم کند.

همچنین مصرف آنتی بیوتیک می تواند عفونت های ناشی از پارگی پرده گوش را درمان کند. این آنتی بیوتیک ها به صورت مصرفی و به صورت قطره ی گوشی هستند که بیماران می توانند از آن ها استفاده کنند.

برخی دیگر افراد هستند که بر اثر آسیب وارد شده منجر به انجام جراحی می شوند که این موضوع بسیار نادر است و آسیب وارد شده باید بسیار زیاد باشد تا جراحی صورت گیرد. نام دیگر جراحی ترمیم پرده گوش تمپانوپلاستی است.

دکتر شیرین گل محمدی

جراح و متخصص گوش، حلق و بینی و جراح زیبایی صورت

دکتر شیرین گل محمدی جراح و متخصص گوش، حلق و بینی و جراح زیبایی صورت، دارای بورد تخصصی و عضو انجمن راینولوژی ایران می باشند. ایشان در سال 1388 از دانشگاه تهران در رشته پزشکی عمومی فارغ التحصیل شدند و موفق به اخذ مدرک تخصص از دانشگاه شهید بهشتی تهران در سال 1396 شدند.

برچسب ها:

به روز باشیم

مقالات مرتبط

جرم گوش و درمان آن

جرم گوش و درمان آن

یکی از مشکلاتی که برای افراد به وجود می آید جرم گرفتن گوش هایشان است. این عارضه می تواند مشکلات بسیاری را برای بیمار به دنبال داشته باشد. اما لازم است بدانید که هیچ راه نگرانی وجود ندارد و فرد می...

وزوز گوش و روش های درمانی آن

وزوز گوش و روش های درمانی آن

یکی از مشکلاتی گه در ناحیه گوش ممکن است برای هر فرد به وجود آید احساس صدایی مانند سوت کشیدن است که به عبارتی به آن وزوز گوش می گویند. احساس این صدا منشا خارجی ندارد و ممکن است در هر قسمت سر شنیده...

تومور گوش

تومور گوش

یکی از مشکلاتی که در ناحیه گوش ممکن است برای افراد به وجود آید تومور گوش می باشد. بسیاری از افراد تاحالا نشنیده اند که گوش هم ممکن است تومور داشته باشد اما باید بدانیم که تومور گوش هم وجود دارد. در...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

15 − 3 =

تماس با دکتر گل محمدی