تلفن : 44547526 013 | 09113457793
دکتر شیرین گل محمدی / بیماری ها / وزوز گوش و روش های درمانی آن
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

وزوز گوش و روش های درمانی آن

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: میانگین: ]

یکی از مشکلاتی گه در ناحیه گوش ممکن است برای هر فرد به وجود آید احساس صدایی مانند سوت کشیدن است که به عبارتی به آن وزوز گوش می گویند. احساس این صدا منشا خارجی ندارد و ممکن است در هر قسمت سر شنیده شود. امروزه روش های مختلفی برای درمان این بیماری شناخته شده که با توجه به میزان و شرایط خود بیمار بهترین روش انتخاب می شود. در این مقاله قصد داریم اطلاعات کامل تری در رابطه با وزوز گوش و روش های درمانی آن در اختیار شما بگذاریم. با ما همراه باشید.

وزوز گوش چیست؟

وزوز گوش یک بیماری است که در ناحیه گوش برای بیمار رخ می دهد. هنگامی که فرد به این بیماری مبتلا شود به صورت مداوم صدایی شبیه سوت کشیدن احساس می کند. افرادی که به مبتلا می شوند دیگر زمانی برای استراحت پیدا نمی کنند زیرا به صورت مداوم این صدا را شنیده می شود. هیچ یک از افرادی که در نزدیکی شما هستند متوجه این صدا نمی شوند زیرا همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم این صدا منشا خارجی ندارد و کسی جز خود اون شخص متوجه آن نمی شود.

وزوز گوش

میزان بلندی این صدایی که شنیده می شود متغیر است و ممکن است به صورت متناوب یا پیوسته باشد و همه این موارد تنها به میزان درگیری فرد به آن بیماری است. اما جالب است بدانید که هنگامی که نویز های محیطی کمتر باشد این صدا بیشتر توسط بیمار شنیده می شود به همین خاطر در زمان استراحت و خواب بیمار را بیشتر اذیت می کند.

با توجه به بررسی و تحقیقات انجام شده این بیماری در بین آمریکایی ها بیشتر مشاهده شده است. این بیماری مشکلات مخصوص خود را به همراه دارد به همین دلیل توجه به درمان آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورت مشاهده علائم این بیماری توصیه می شود هرچه زودتر به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا سریعا تحت درمان قرار بگیرید.

علل بروز بیماری وزوز گوش

بروز این بیماری می تواند دلایل مختلفی داشته باشد اما به صورت قطع نمی توان گفت که اصلی ترین آن کدام است. اما یکی از عللی که بسیار رایج است قرار گرفتن در محیط هایی که صداهای بلندی شنیده می شود، می باشد. با توجه به بررسی های انجام شده اغلب افراد حدود 90 درصد کسایی که در این محیط ها برای مدت زمانی مجبور هستند قرار بگیرند به بیماری وزوز گوش مبتلا می شوند. افرادی که دارای شغل هایی مانند نجاری، خلبانی، کارگران حفاری، آهنگران، صافکار ها، تراشکار ها و … به این بیماری مبتلا می شوند. اما وجود برخی بیماری های زمینه ای دیگری هم می تواند علت بروز این مشکل باشد مانند:

  • بیماری های قلبی و عروقی
  • بیماری هایی که به گردش خون مرتبط هستند
  • کم خونی بیش از حد
  • وجود برخی حساسیت ها
  • تومور گوش
  • کم کاری تیروئید

عوامل بروز وزوز گوش

این بیماری بر اثر عوامل مختلفی ممکن است در  فرد نمایان شود. اما نمی توان گفت که کدام عامل تاثیر 100 درصدی دارد. برخی از رایج ترین عوامل بروز این بیماری عبارت است از:

  • آسیب به سلول های گوش: در داخل گوش انسان ها سلول های موئی وجود دارد که هنگامی به این سلول های آسیب وارد شود سیگنال هایی که این سلول ها به مغز وارد می کنند دچار تغییر می شوند و فرد صدای وزوز می شوند.
  • پیری گوش: یکی دیگر از مواردی که می تواند باعث بروز این بیماری شود پیری گوش است. با بالا رفتن سن قدرت شنوایی افراد کاهش می یابد. اغلب مشکلات ناحیه گوش از حدود سن 60 سالگی آغاز می شود و ممکن است هر دو گوش فرد را تحت تاثیر قرار دهد. به همین خاطر احتمال بروز این بیماری در افرادی که مسن تر هستند بیشتر است.
  • صداهای بلند: برخی افراد هستند که به خاطر شرایط کاری خود مجبور هستند در محیط هایی قرار بگیرند که صدای بلند شنیده می شود. یکی از اصلی ترین علل بروز این بیماری شنیدن صداهای بسیار بلند است. این صداهای بلند ممکن است یک یا هر دو گوش انسان را تحت تاثیر قرار دهد.
  • جرم گوش: وجو جرم زیاد در داخل گوش می تواند مشکلات و بیماری های بسیاری برای هر شخص به وجود آورد که یکی از این بیماری ها وزوز گوش است. بدن انسان به مرور زمان برای محافظت از گوش گرد و غباری تولید می کند که اگر این گرد و غبار تمیز نشوند و بر روی هم انباشته شوند می تواند باعث بروز برخی بیماری های گوش مانند پارگی پرده گوش و وزوز گوش شود. لازم است توجه داشته باشید که این گرد و غبار به صورت خود به خودی خارج نمی شوند و برای خارج کردن آن ها باید نزد متخصص رفت. نکته مهمی که در این رابطه لازم است بدانید این می باشد که برای تمیز کردن گرد و غبار موجود در داخل کانال گوش به هیچ عنوان از گوش پاکن استفاده نکنید.
  • مصرف داروهای خاص: یکی دیگر از مواردی که می تواند در بروز این بیماری دست داشته باشد مصرف برخی داروهایی است که با تجویز دکتر می باشند. برخی از این داروهای عبارتند از: آسپیرین، دیورتیک ها، دارو‌‌‌‌های ضد التهابی غیراستروئیدی، داروهایی که برای درمان مالاریا استفاده می شود، برخی آنتی بیوتیک ها مانند پلیمیکسینبی، اریترومایسین، وانکومایسین، نئومایسین و …. . همچنین مصرف برخی داروها که برای درمان سرطان استفاده می شود می تواند باعث بروز این بیماری شوند.
  • عفونت های گوش: احتمال ابتلا به بیماری وزوز گوش در افرادی که به بیمارهای عفونت های گوشی مبتلا هستند بیشتر است. وجود عفونت در گوش یا سینوس می تواند شنوایی یک یا هر دو گوش فرد را تحت تاثیر قرار دهد و به مرور زمان فرد را دچار وزوز گوش کند.
بیشتر بخوانید
هر آنچه باید درباره سینوزیت و درمان آن بدانیم

از دیگر عواملی که در بروز این بیماری تاثیر گذار است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشکلات فشار خون
  • وجود مشکلات پزشکی
  • انسداد گوش
  • وجود بیماری منییر
عوامل بروز وزوز گوش

درمان وزوز گوش

روش های مختلفی برای درمان بیماری وزوز گوش وجود دارد که با توجه به میزان و شرایط جسمانی بیمار بهترین روش توسط بهترین متخصص گوش و حلق و بینی برای بیمار انتخاب می شود. اولین قدمی که برای درمان این بیماری باید برداشت مراجعه به بهترین متخصص است. پزشک پس از معاینات لازم اولین کاری که می کند علت بروز این بیماری شناسایی می کند. این بیماری اغلب به خاطر وجود بیماری های زمینه ای که از پیش در بدن بیمار وجود داشته است رخ می دهد. متخصص ابتدا اقدام به درمان مشکلات گذشته بیمار می پردازد. اگر پس از درمان بیماری های زمینه وزوز گوش فرد درمان نشود روش های دیگری را انتخاب می کند.

سایر روش های درمانی وزوز گوش عبارتند از:

  • استفاده از سمعک مناسب
  • استفاده از دستگاه های پوشاننده وزوز
  • روش نوین باز آموزی (TRT)
  • مصرف برخی داروهایی که متخصص تجویز می کند.

دکتر شیرین گل محمدی

جراح و متخصص گوش، حلق و بینی و جراح زیبایی صورت

دکتر شیرین گل محمدی جراح و متخصص گوش، حلق و بینی و جراح زیبایی صورت، دارای بورد تخصصی و عضو انجمن راینولوژی ایران می باشند. ایشان در سال 1388 از دانشگاه تهران در رشته پزشکی عمومی فارغ التحصیل شدند و موفق به اخذ مدرک تخصص از دانشگاه شهید بهشتی تهران در سال 1396 شدند.

برچسب ها:

به روز باشیم

مقالات مرتبط

جرم گوش و درمان آن

جرم گوش و درمان آن

یکی از مشکلاتی که برای افراد به وجود می آید جرم گرفتن گوش هایشان است. این عارضه می تواند مشکلات بسیاری را برای بیمار به دنبال داشته باشد. اما لازم است بدانید که هیچ راه نگرانی وجود ندارد و فرد می...

تومور گوش

تومور گوش

یکی از مشکلاتی که در ناحیه گوش ممکن است برای افراد به وجود آید تومور گوش می باشد. بسیاری از افراد تاحالا نشنیده اند که گوش هم ممکن است تومور داشته باشد اما باید بدانیم که تومور گوش هم وجود دارد. در...

علائم و درمان پارگی پرده گوش

علائم و درمان پارگی پرده گوش

پرده گوش همان قسمتی است که مجرای گوش انسان را از گوش میانی آن جدا می سازد. گاهی اوقات بر اثر بروز برخی عوامل پرده گوش دچار پارگی می شود که همین موضوع می تواند باعث کاهش شنوایی فرد شود. همچنین عوارض...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفده − ده =

تماس با دکتر گل محمدی