اکثر عفونت های سینوسی در صورت ایجاد عفونت باکتریایی می توانند به خودی خود یا با کمک آنتی بیوتیک برطرف شوند. اسپری های نمکی، استروئیدهای موضعی بینی و داروهای بدون نسخه پزشک معمولاً باعث تسکین می شوند. اما موارد استثنایی نیز وجود دارد.
چه زمانی باید سینوزیت را جراحی کرد؟
تشخیص اینکه آیا سینوزیت ایجاد شده نیاز به جراحی دارد یا خیر کاملا بستگی به علت بروز عارضه دارد.
موارد مختلفی می توانند باعث انسداد مجاری بینی شما شده و منجر به این حالت شوند. برخی از این موارد عبارتند از:
- عفونت توسط باکتری ها، قارچ ها یا ویروس ها
- رشد پولیپ در سینوس ها
- آلرژی
- انحراف تیغه بینی
در صورتی که پس از مصرف داروها، شستشوی بینی یا سایر روش های درمانی راحت همچنان دچار گرفتگی بینی هستید توصیه می شود حتما به یک متخصص یا جراح بینی مراجعه نمایید. یعنی اگر سینوزیت به دلیل انحراف تیغه بینی، پولیپ یا سایر مشکلات ساختاری بینی باشد، ممکن است به عمل جراحی نیاز باشد.
هدف اصلی جراحی سینوس بینی
اهداف اصلی جراحی سینوس تسکین علائم و کاهش میزان عفونت می باشد. اگر بروز این عفونت ها به طور مکرر باشد، به احتمال زیاد در حفره بینی چیزی وجود دارد که جراحی می تواند آن را رفع کند.
همچنین عمل جراحی کمک می کند تا تنفس از طریق بینی راحت تر باشد. و اگر احتقان مزمن بر حس بویایی یا چشایی تأثیر بگذارد، جراحی نیز ممکن است به آن کمک کند.
انواع روش های جراحی برای درمان سینوزیت
اگر جراح بینی برای درمان سینوزیت تشخیص به جراحی داده باشد، انواع جراحی سینوس پیش رو می باشد. از جمله این موارد می توان به آندوسکوپی و سینوپلاستی با بالون اشاره کرد.
جراحی آندوسکوپی سینوس
آندوسکوپی یک روش معمول برای درمان سینوزیت می باشد. در این روش جراحان بینی، ابزارهای بسیار نازک و انعطاف پذیر به نام آندوسکوپ را به داخل بینی وارد می کنند. بر روی این ابزارها یک لنز دوربین کوچک وجود دارد که تصاویر دریافتی از داخل بینی را به یک صفحه نمایش یا مانیتور می فرستد. به این ترتیب، جراح بینی می تواند محل انسداد سینوس ها را مشاهده کند و به کمک ابزارهای دیگر می توانند به آرامی پولیپ ها، بافت اسکار و سایر موارد را از بین ببرند،
در این روش جراحان پوست را برش نخواهند داد، بنابراین دوره بهبودی سریع تر و راحت تر طی می شود. آندوسکوپی معمولاً با بی حسی موضعی انجام می شود. بعد از پایان جراحی فرد می تواند به منزل خود باز گردد.
جراحی بالون سینوپلاستی
اگر به تشخیص جراح نیازی به برداشتن پولیپ بینی یا ساختاری از سینوس ها نباشد، فرد ممکن است کاندید مناسبی برای انجام این نوع جراحی نوین باشد.
در این روش جراح یک لوله نازک در بینی قرار می دهد. در یک انتهای این لوله یک بالون کوچک متصل شده است. سپس آنها بالن را به قسمت مسدود شده در داخل بینی هدایت می کنند و آن را باد می کنند. این کار کمک می کند تا فرد بتوانند بهتر تنفس کند و گرفتگی بینی نداشته باشد.
عوارض جراحی سینوزیت مزمن
عوارض و خطرات جراحی سینوزیت اغلب اندک است. شایع ترین آنها آسیب های بافتی و عفونت است. مشکلات جدی تر شامل آسیب به مغز یا چشم می باشد که بسیار نادر است.
مراقبت های بعد از جراحی سینوزیت
بسته به نوع جراحی، ممکن است بینی پانسمان شود. این زمانی است که جراح بینی بلافاصله بعد از جراحی تامپون را در حفره بینی قرار می دهد تا خون یا مایعات دیگر را جذب کند. این تامپون ها را در قرار ملاقات بعدی با پزشک بیرون آورده می شوند.
برخی از مواردی که باید بعد از جراحی به خاطر بسپارید:
- بلند نگه داشتن سر، توصیه می شود تا مدتی بعد از عمل هنگام خواب زیر سر خود را به کمک چند بالش بالاتر از تنه خود نگه دارید.
- تا حدود یک هفته از فین کردن خودداری کنید.
- سعی کنید هنگام عطسه دهان خود را باز نگه دارید. با این کار مقداری از فشار حفره های بینی شما برداشته می شود.
- چند روز پس از عمل باید احساس بهتری داشته باشید و علائم کمتری داشته باشید.
نتیجه گیری
به خاطر داشته باشید که جراحی سینوس همیشه سینوزیت را درمان نمی کند. در عوض، باید این روش را به عنوان بخشی از برنامه درمانی کلی خود ببینید. به عنوان مثال، ممکن است گاهی اوقات به عفونت های سینوسی مبتلا شوید و در روزهای بلافاصله پس از جراحی، پزشک ممکن است به شما بگوید که با استفاده از سرم شستشوی نمکی، آنتی بیوتیک یا سایر داروها برای ادامه درمان بینی خود کمک بگیرید.
بنابراین، گرچه ممکن است جراحی درمانی دائمی برای مشکلات سینوسی وجود نداشته نباشد، اما می تواند به شما در راه تنفس راحت تر کمک کند.
توصیه می شود مانند هر روش جراحی، ابتدا باید با یک جراح بینی با تجربه و ماهر در این زمینه در مورد خطرات و مزایای روش جراحی آندوسکوپی سینوس صحبت کنید.
منبع:
https://www.webmd.com/allergies/sinusitis-do-i-need-surgery
0 دیدگاه