گاهی افراد با یک بار جراحی بینی به ایده آل ذهنی خود دست نمی یابند از این جهت در صدد انجام جراحی ثانویه بر می آیند. جراحی که در علوم پزشکی جراحی ترمیمی بینی نامیده می شود. آیا شما نیز به علت نارضایتی از جراحی بینی اولیه خود می خواهید مجددا جراحی بینی را انجام دهید اما از خطرات احتمالی آن بیم دارید؟ آیا با انجام جراحی بینی دچار مشکلات تنفسی شده اید؟ آیا به میزان زیادی بینی شما کوچک شده است و یا بعد از جراحی تغییری در ظاهر بینی خود احساس نمی کنید؟ هر یک از عوامل یاد شده می تواند دلیلی بر انجام جراحی بینی ترمیمی باشد.ما در این نوشتار بر آن شدیم تا بنابر تقاضای افراد بی شماری در انجام جراحی بینی ترمیمی تمامی ابعاد این جراحی را مورد بررسی قرار دهیم.
- 1 جراحی بینی ترمیمی چیست؟
- 2 هدف از انجام جراحی ترمیم بینی
- 3 مشکلات قابل حل با انجام جراحی ترمیم بینی
- 4 فواید و مزایای جراحی ترمیم بینی
- 5 عوارض جراحی بینی ترمیمی
- 6 کاندیدای مناسب برای انجام جراحی ترمیم بینی
- 7 بهتر است قبل از اقدام به جراحی ترمیمی نکات زیر را مرور کنید:
- 8 چگونگی جرای بینی ترمیمی
- 9 پوست آسیب دیده چالش جراحی ترمیمی بینی
- 10 هزینه جراحی بینی ثانویه
جراحی بینی ترمیمی چیست؟
به نوعی از جراحی بینی که به منظور اصلاح مشکلات جراحی قبل انجام می شود جراحی ترمیم بینی می گویند. هدف از انجام این عمل درمانی و زیبایی است. به عنوان مثال در بعضی موارد فرد به دلیل سوختگی دچار آسیب در ناحیه بافت بینی می شود، برای درمان این مورد به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه می کند تا بتواند آسیب های وارد شده را درمان کند. به این نوع عمل، جراحی بینی ترمیمی با هدف درمان می گویند. اما برخی دیگر افراد وجود دارند که از نتیجه جراحی قبل خود رضایت ندارند، به همین خاطر اقدام به انجام جراحی بینی ترمیمی می کنند. به این نوع عمل، جراحی ترمیم بینی با هدف زیبایی می گویند.
اگر تصمیم به انجام جراح ترمیمی دارید خواننده این مطلب باشید:
هدف از انجام جراحی ترمیم بینی
دلایل و مشکلات زیادی هستند که فرد را مجبور به انجام جراحی ترمیم بینی می کند که شایع ترین آن ها عبارت است از:
- مسدود شدن مجاری بینی
- غضروف یا نوک بینی حالت افتادگی پیدا می کند.
- از لحاظ ظاهری مصنوعی و نازیبا است.
- از لحاظ اندازه با سایر اجزای صورت متناسب نمی باشد.
- ایجاد جای زخم بیش از اندازه بر روی بینی
- نامتقارن شدن حفره های بینی
- افزایش بیش اندازه ارتفاع بینی
- قوس بیش از حد تیغه بینی
- کوچک شدن بیش از اندازه بینی
تمامی این عوامل باعث می شود شما به جراحی ثانویه فکر کنید. اما آیا این جراحی برای شما مناسب است؟
مشکلات قابل حل با انجام جراحی ترمیم بینی
با انجام این عمل می توان مشکلاتی از جمله موارد زیر را برطرف کرد.
- انسداد مسیر تنفسی
- کجی بینی
- شکل گیری ناقص بینی
- انحراف بینی
فواید و مزایای جراحی ترمیم بینی
مزایا و فواید جراحی ترمیمی بینی با مزایای جراحی بینی اولیه در بسیاری از موارد مشترک است. اما از جمله فواید این جراحی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
تنفس راحت
گاهی اوقات فرد در جراحی بینی اولیه خود دچار برخی مشکلات مانند انسداد مسیرهای تنفسی می شود. این عمل می تواند به فرد کمک کند تا تنفس راحت تری داته باشد و مشکلات ساختاری بینی اش اصلاح شود.
سلامتی بهتر
در بعضی جراحی ها ممکن است نتیجه عمل موفقیت آمیز نباشد که همین موضوع می تواند سلامت فرد را دچار اختلال کند و برخیمشکلاتی را برای او به وجود آورد مانند خواب نامناسب. با انجام این عمل می توان این مشکلات را حل کرد و فرد سلامت کامل خود را دوباره به دست آورد.
بهبود اعتماد به نفس
همانطور که می دانید در اغلب موارد افرادی که اقدام به انجام جراحی بینی ترمیمی می کنند از نتیجه عمل راضی نمی باشند. به همین خاطر ممکن است عزت نفس خود را از دست بدهند. جراحی ترمیم بینی می تواند با بهبود بخشیدن به ظاهر بینی اعتماد به نفس فرد را بالا ببرد.
عوارض جراحی بینی ترمیمی
این عمل مانند سایر جراحی های زیبایی دارای عوارض مخصوص خود است که اگر توسط بهترین متخصص پلاستیک انجام شود میزان عوارض آن به حداقل می رسد. برخی از رایج ترین آن ها عبارت است از:
- به جا ماندن جای زخم
- اضافه شدن گوشت به اطراف بینی
- فرورفتگی در بعضی قسمت های بینی
کاندیدای مناسب برای انجام جراحی ترمیم بینی
افرادی که دارای شرایط زیر هستند می توانند کاندید مناسبی برای انجام این عمل باشند.
- افرادی که دچار کجی و انحراف بینی پس از عمل اولیه هستند.
- افرادی که سیگاری نمی باشند.
- افرادی که از نتیجه جراحی ترمیمی انتظار واقع بینانه دارند.
- خانم هایی که باردار نیستند.
- افرادی که دارای سلامت جسمی و عمومی کامل هستند.
- افرادی که دارای مشکلات تنفسی از پس از عمل اولیه می باشند.
بهتر است قبل از اقدام به جراحی ترمیمی نکات زیر را مرور کنید:
- برای انجام جراحی ثانویه ابتدا باید واقع بین باشید. به این معنی که به دنبال ایرادات ریز نباشید چراکه برخی افراد با وجود سلامت کامل بینی و عاری بودن از مشکل حاد تصمیم به جراحی مجدد می گیرند.
- باید دقت داشته باشید جراحی دوم می تواند نتیجه اولیه را نیز تحت تاثیر قرار داده و نه تنها باعث رسیدن به نتیجه مطلوب نشود، بلکه مشکلات عدیده دیگری را نیز به وجود آورد.
- در مواقعی ممکن است به علت آسیب به ساختار بینی امکان جراحی ثانویه وجود نداشته باشد.
- برای انجام جراحی ترمیمی باید حداقل یک سال از جراحی اولیه گذشته باشد.
- درصورتی می توانید این جراحی را انجام دهید که داخل بینی هیچ گونه زخم تازه ای وجود نداشته باشد.
- برای رسیدن به نتیجه رضایت بخش از جراحی ثانویه باید تمامی جزئیات جراحی قبلی را به پزشک ارائه کنید.
- جراحی ترمیمی بینی می تواند به صورت بیهوشی عمومی و یا بی حسی موضعی در مواقع اصلاح جزئی صورت گیرد.
- ممکن است برای اصلاح ایرادات شدید مثل انحراف بینی، غیر قرینگی و از این دست ایرادات از جراحی بینی باز استفاده شود که در این صورت آسیب های پوستی جزء عوارض احتمالی خواهد بود. از طرفی ممکن است جراح برای اصلاح ایرادات تیغه بینی مجبور به پیوند استخوان باشد که همگی در سایه جراحی بینی به روش باز امکان پذیر است. اما برای اصلاحات کمتر می توان از جراحی بینی بسته نیز استفاده کرد.
- افراد بیش از پیش باید در رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی دقت داشته باشند. این جراحی اغلب بدون گذاشتن تامپون و قالب خواهد بود و تنها بیمار باید برای مدتی از چسب استفاده کند.
چگونگی جرای بینی ترمیمی
این جراحی نیز همانطور که اشاره شد می تواند به شیوه جراحی زیبایی بینی به روش بسته و یا جراحی بینی باز صورت گیرد. میزان آسیب وارده به بینی در واقع تعیین کننده نوع جراحی خواهد بود. منتهی در جراحی بینی ثانویه به علت آسیب های پوستی جراح باید از مهارت بالا برخوردار بوده تا بتواند ایرادات جراحی اولیه را بدون آسیب مجدد برطرف کند.
پوست آسیب دیده چالش جراحی ترمیمی بینی
اگر جراحی ترمیمی به دلیل آسیب پوستی باشد جراح با چالش مواجه خواهد شد، چرا که اگر آسیب دیدگی شدید باشد، باز شدن بینی می تواند منجربه پارگی پوست بیمار شود. لذا افراد می بایست قبل از انجام این جراحی به متخصص گوش و حلق و بینی و یا جراح پلاستیک مراجعه کرده تا میزان آسیب پوستی ارزیابی شود. در نظر داشته باشید که ممکن است به دلیل آسیب زیاد توصیه به جراحی زیبایی بینی مجدد نشود.
هزینه جراحی بینی ثانویه
هزینه این نوع جراحی نیز به مانند جراحی بینی اولیه می تواند بنا بر نیاز بیمار به نوع ترمیم متفاوت باشد. برای مثال ترمیم تیغه بینی و یا ترمیم غیر قرینگی و یا لزوم پیوند استخوان المان هایی هستند که می تواند درهزینه نهایی تاثیر گذار باشد. بنابراین نمی توان برای آن هزینه مشخصی را در نظر گرفت. در واقع هزینه این عمل، بسته به میزان آسیب متفاوت خواهد بود.
مضاف بر این اگر جراحی بینی ترمیمی را جراح دیگری غیر از جراح اولیه انجام دهد، می تواند هزینه جراحی زیبایی بینی را تحت تاثیر قرار دهد.
توصیه پایانی
افرادی که برای جراحی بینی ترمیمی مراجعه می کنند، باید به یاد داشته باشند رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی بسیار در ایجاد نتیجه مطلوب تاثیر گذار است. بنابراین در رعایت توصیه های بعد از جراحی دقت لازم را داشته باشند.
0 دیدگاه