تلفن : 44547526 013 | 09113457793
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

تومور گوش

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: میانگین: ]

یکی از مشکلاتی که در ناحیه گوش ممکن است برای افراد به وجود آید تومور گوش می باشد. بسیاری از افراد تاحالا نشنیده اند که گوش هم ممکن است تومور داشته باشد اما باید بدانیم که تومور گوش هم وجود دارد. در این مقاله می خواهیم اطلاعات کامل تری در رابطه با تومور گوش، علائم و راه های درمانی آن در اختیار شما بگذاریم. با ما همراه باشید.

تومور گوش چیست؟

یک نوع تومور گوش غیر سرطانی به نام نوروم آکوستیک وجود دارد که دلیل به وجود آمدن تولید بیش از اندازه سلول های شووان است. این سلول ها به آرامی رشد می کنند اما در برخی موارد میزان تولید آن ها از کنترل خارج می شود. نام دیگر این سلول ها شوانومای دهلیزی است. این تومور می تواند بر شنوایی فرد تاثیر بگذارد و به عصب های داخلی گوش فشار وارد کند. مهم ترین کاربرد سلول های شوآن پشتیبانی از الیاف عصبی گوش است که با پیچیدن به دور آن این کار را انجام می دهد.

همچنین لازم به ذکر است که هرچه اندازه این تومور بزرگ تر شود می تواند بر روی اعصاب صورت و مغز هم تاثیر بگذارد.

تومور گوش

انواع تومور گوش

نوروم های آکوستیک در حالت کلی به 2 دسته تقسیم می شود:

نوروم های صوتی یک جانبه

این نوع از تومور گوش تنها یک گوش فرد را درگیر می کند. می توان گفت که این نوع نوروم آکوستیک از شایع ترین تومورهای گوش محسوب می شود. امکان بروز این تومور در هر سنی برای اشخاص وجود دارد اما اغلب در سنین 30 الی 60 سالگی بیشتر نمایان می شود. دلیل بروز این نوع تومور می تواند بروز آسیب عصبی ناشی از عوامل محیطی باشد.

نوروم آکوستیک دو طرفه

این نوع تومور بر خلاف نوع بالا دو گوش انسان را تحت تاثیر قرار می دهد و به صورت ارثی از اجداد گذشته به فرد می رسد. دلیل اصلی به وجود آمدن این بیماری وجود برخی مشکلات در ژنتیک است که اصلی ترین مشکل ژنتیکی نوروفیبروماتوز نام دارد.

علائم تومور گوش

این بیماری دارای برخی علائم است که در صورت مشاهده هر کدام آن ها بیمار باید به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند.  برخی از رایج ترین این علائم عبارت است از:

  • از دست داد شنوایی
  • احساس پر بودن گوش
  • احساس کردن صدایی مانند صدای زنگ یا سوت در گوش
  • سرگیجه
  • بروز برخی مشکلات تعادلی و ناپایداری
  • بی حس شدن صورت
  • احساس سوزن سوزن شدن صورت
  • فلج شدن صورت (این مورد بسیار نادر است)

اما باید توجه داشت که تشخیص اصلی این بیماری باید توسط متخصص گوش و حلق و بینی انجام شود.

علل بروز تومور گوش

برخی عوامل هستند که باعث بروز این بیماری در افراد می شوند که دو مورد از رایج ترین آن عبارت است از:

  • قرار گرفتن در محیطی که پرتوهای خطرناک به صورت یا گردن تابیده می شود.
  • افرادی که به برخی بیماری ها مانند نوروفیبروماتوز نوع 2 مبتلا هستند.
تومور گوش

تشخیص تومور گوش

در ابتدا لازم به ذکر است که تشخیص این بیماری همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم باید توسط متخصص انجام شود زیرا علائم این بیماری مانند سایر بیماری های گوش داخلی و میانی است که تشخیص دقیق آن برای هر فرد عادی دشوار است. برای تشخیص این بیماری روش های مختلفی وجود دارد که برخی از رایج ترین آن شامل موارد زیر می شود:

  • معاینه گوش توسط متخصص گوش و حلق و بینی
  • انجام تست شنوایی
  • اسکن توموگرافی کامپیوتری
  • تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی

در ادامه به شرح کامل تری از روش های تشخیص تومور گوش می پردازیم:

تست شنوایی

با انجام تست شنوایی می توان میزان شنوایی فرد سنجیده شود. این آزمایش اولین تستی است که برای بیمار تجویز می شود و این آزمایش برای تشخیص نوروم آکوستیک انجام می شود. این آزمایش به این صورت انجام می شود که یک هدفون بر روی گوش فرد قرار داده می شود و میزان صدایی که رد می شوند را پزشک می سنجد.

پاسخ شنوایی مغز

این آزمایش در برخی افراد به دلیل بررسی فعالیت های موج های مغز انجام می شود. در این آزمایش الکترود بر روی پوست سر و گوش بیمار قرار داده می شود. الکترود ها پاسخ مغز به صداهایی که بیمار از هدفون می شنود را برداشت می کند.

اسکن سر

اگر با انجام روش های بالا متخصص متوجه این شود که ممکن است بیمار به تومور گوش مبتلا باشد، پزشک با انجام اسکن سر یا تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی از وجود قطعی آن اطمینان حاصل می کنند. در این روش به جای استفاده از اشعه ایکس، از امواج مغناطیسی و امواج رادیویی استفاده می شود. این تصاویر نشان می دهند که فرد به تومور گوش مبتلا است یا خیر.

بیشتر بخوانید
جرم گوش و درمان آن

درمان تومور گوش

اغلب این تومورهای گوش قابل درمان هستند و برای درمان آن ها جای نگرانی برای بیماران وجود ندارد اما اگر این بیماری به موقع و سریع تشخیص داده شود درمان آن راحت و سریع تر انجام می شود. برخی از روش های درمانی این بیماری عبارت است از:

جراحی

تومور گوش اغلب با انجام جراحی به طور کامل برداشته و رفع می شوند. اما باید بدانید که این روش جراحی برای بیمارانی مناسب است که اندازه تومور به حدی باشد که امکان بروز آسیب احتمالی بر شنوایی، تعادل و اعصاب صورت وجود داشته باشد. همچنین اگر این بیماری در سنین بالا رخ دهد، پزشک انجام جراحی را برای بیمار تجویز نمی کند و پرتودرمانی را برای او مناسب تر می داند.

جراحی رادیولوژی

از دیگر روش های درمانی تومور گوش انجام جراحی رادیولوژی است. جراحی رادیولوژی می تواند اندازه و میزان رشد تومور را کنترل کند.

نظارت بر تومور گوش

این روش اغلب برای سالمندان یا افرادی که به برخی بیماری ها علائم خفیف هستند مناسب می باشد. همچنین می توان گفت برای افرادی که رشد تومور در آن ها خیلی شدید نباشد هم می توانند از این روش درمانی استفاده کنند.

کلام اخر

بروز این بیماری می تواند بر شنوایی فرد تاثیر بگذارد و باعث کم شنوایی او شود به همین خاطر تشخیص به موقع و اهمیت به درمان آن بسیار اهمیت دارد.

دکتر شیرین گل محمدی

جراح و متخصص گوش، حلق و بینی و جراح زیبایی صورت

دکتر شیرین گل محمدی جراح و متخصص گوش، حلق و بینی و جراح زیبایی صورت، دارای بورد تخصصی و عضو انجمن راینولوژی ایران می باشند. ایشان در سال 1388 از دانشگاه تهران در رشته پزشکی عمومی فارغ التحصیل شدند و موفق به اخذ مدرک تخصص از دانشگاه شهید بهشتی تهران در سال 1396 شدند.

برچسب ها:

به روز باشیم

مقالات مرتبط

جرم گوش و درمان آن

جرم گوش و درمان آن

یکی از مشکلاتی که برای افراد به وجود می آید جرم گرفتن گوش هایشان است. این عارضه می تواند مشکلات بسیاری را برای بیمار به دنبال داشته باشد. اما لازم است بدانید که هیچ راه نگرانی وجود ندارد و فرد می...

وزوز گوش و روش های درمانی آن

وزوز گوش و روش های درمانی آن

یکی از مشکلاتی گه در ناحیه گوش ممکن است برای هر فرد به وجود آید احساس صدایی مانند سوت کشیدن است که به عبارتی به آن وزوز گوش می گویند. احساس این صدا منشا خارجی ندارد و ممکن است در هر قسمت سر شنیده...

علائم و درمان پارگی پرده گوش

علائم و درمان پارگی پرده گوش

پرده گوش همان قسمتی است که مجرای گوش انسان را از گوش میانی آن جدا می سازد. گاهی اوقات بر اثر بروز برخی عوامل پرده گوش دچار پارگی می شود که همین موضوع می تواند باعث کاهش شنوایی فرد شود. همچنین عوارض...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × 3 =

تماس با دکتر گل محمدی